Meer dan zwemmen

Zwemlessen hogere zwemdiploma’s

Na het ABC bieden wij de mogelijkheid om nog door te zwemmen voor diverse andere diploma’s.

 

Zwemvaardigheid: 

Wie het Zwem-ABC heeft behaald, heeft het predikaat Zwemveilig. Maar na het Zwem-ABC kan je je zwemvaardigheid nog vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3.  Zwemvaardigheid bestaat uit het zwemmen van diverse slagen: bijv. schoolslag, rugslag, borst- en rugcrawl, vlinderslag, polocrawl en onder water zwemmen en oriënteren.  Je kan na een tijdje mooier en technisch beter en dus verder zwemmen.  Ook leer je goed starten en keren als een echte prof! kortom je leert veel beter zwemmen nog na je Zwem-ABC.

 

Survival:

Bij het zwemvaardigheidsdiploma Survival leer je hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terecht komt. En je leert ook wat je wel en niet moet doen als een vriendje in nood is. Hierbij wordt ook gewezen op gevaar zoals obstakels onder water en bijvoorbeeld tegenspartelende drenkelingen. Ook zit, je onder water verplaatsen en oriënteren met en zonder geblindeerde duikbril in Survival.

 

Snorkelen: 

Bij Snorkelen leer je in het zwembad met het materiaal omgaan; de ademhaling te beheersen, samen te werken en intussen wordt de conditie verbeterd.  Je leert manieren van te water gaan, elkaar snorkelend vervoeren, uitrusting in en onder water aantrekken, voorwerpen opduiken enz. Bij het zwemvaardigheidsdiploma Survival leer je hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terecht komt. En je leert ook wat je wel en niet moet doen als een vriendje in nood is. Hierbij wordt ook gewezen op gevaar zoals obstakels onder water en bijvoorbeeld tegenspartelende drenkelingen. Ook zit, je onder water verplaatsen en oriënteren met en zonder geblindeerde duikbril in Survival.

 

Wereldzwemslagen:

Veel mensen denken dat er maar een paar zwemslagen bestaan, zoals schoolslag en borstcrawl. Maar er zijn veel meer.   

Bij Wereldzwemslagen worden zwemslagen vanuit de hele wereld aangeleerd, wat dacht je van de Japanse Crawl en de Dubbele Spaanse slag? Het is erg leuk om zo veel  zwemtechnieken te leren. Ook kun je ‘oude’ zwemslagen leren, je kan 20 zwemslagen leren!