Zwemles Zwem ABC

Zwemles Zwem ABC

Het Zwem-ABC is de zwemlesmethode van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en is opgebouwd rond 8 basiselementen, namelijk: ‘te water gaan’, ‘onder water’, ‘draaien’, ‘drijven’, ‘watertrappen’, ‘voortbewegen’, ‘ademhalen’ en ‘survival’. Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen. Zwemles Zwem ABC De Kupe Buitenpost

Belangrijk accent op veilig zijn in het water

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Bij het Zwem-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.

Zwemveilig

Wie alle drie diploma’s, A, B én C (!), bezit krijgt het predikaat Zwemveilig. Het Zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt en biedt alle vaardigheden iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.

Oefenuren leszwemmen

Dinsdag, woensdag en donderdag 14:30 tot 15:30 uur

Zondag 

 

Tot 1-4-2019: 12:00 tot 13:00 uur

Vanaf 7-4-2019: 12.30-13.15 uur

 

Meer informatie

Op de website allesoverzwemles.nl vind je nog meer informatie over Zwemles ABC

Opgave zwemles Zwem ABC

Je kunt jouw kind online inschrijven voor zwemles. Gebruik daarvoor het online inschrijfformulier voor opgave zwemles.

Overige informatie

Voor alle andere vragen en/of opmerkingen kunt u onderstaand formulier gebruiken.

Stuur ons een bericht

15 + 3 =

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

13 + 6 =

Contact

Kuipersweg 74b
9285 SW  Buitenpost

T: 0511 – 54 31 80
E: info@dekupe.nl

Share This