Kindpakket

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat alle kinderen leren zwemmen. Helaas hebben niet alle ouders/verzorgers de financiële middelen om hun kind zwemles te laten volgen.  1 op de 9 kinderen in Nederland kunnen door het lage inkomen van hun ouders niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. Daarom is het Kindpakket opgezet. Het kindpakket is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en de deelnemende fondsen om via één loket en op een eenvoudige manier een vergoeding aan te vragen voor binnen- en buitenschoolse activiteiten.

 

De fondsen uit het kindpakket dragen onder andere bij aan:

 

  • zwemles
  • schoolreisjes
  • schoolspullen
  • contributies voor de sportvereniging
  • sportattributen
  • culturele activiteiten zoals muziek- of dansles

 

Het Kindpakket is ontstaan door een samenwerking tussen verschillende organisaties: Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds.

 

Leergeld-150x100Jeugdsportfonds-150x100Jeugdcultuurfonds-150x100Gem-Achtkarspelen-150x100

 

 

Deelnemende gemeenten

De volgende gemeenten nemen deel aan het Kindpakket: Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Franekeradeel, Harlingen, Het Bildt, Kollumerland, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Menameradiel, Meppel, Ooststellingwerf, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Terschelling, Tytsjerksteradiel, Vlieland. 

 

 

Woon je in één van bovenstaande gemeenten? 

 

Kijk dan op www.kindpakket.nl voor meer informatie en het doen van een aanvraag. 

 

 

Woon je in een andere gemeente? 

 

Kijk dan op www.leergeld.nl of op www.allekinderendoenmee.nl voor meer informatie.

 

 

Wij helpen je graag!

Vind je het lastig om een aanvraag te doen of begrijp je niet goed wat je moet doen, stuur dan een mail via onderstaand formulier. We helpen je graag!