Special zwemonderwijs

Speciaal zwemonderwijs in is opgezet met het doel om kinderen die in de gewone zwemlessen niet mee kunnen komen of bij kinderen waar van tevoren al is vastgesteld dat zij in een reguliere groep niet optimaal kunnen functioneren, op een plezierige en verantwoorde wijze het “veilig zwemmen” aan te leren. Voordat je zoon/dochter geplaatst wordt, volgt eerst een intake. De lessen zijn uitermate geschikt voor b.v. kinderen met een mentale of lichamelijke beperking.

 

 

Intake

 

Bij deze intake, waarbij ook gezwommen wordt, gaan we samen kijken of het speciaal zwemonderwijs wel de goede oplossing voor je kind is en zo ja welke groep het beste bij je kind past. Verder wordt het leerplan met je besproken en de aandachtspunten die voor je kind van belang zijn.

 

 

Instructie

 

In de groepen worden maximaal 4 kinderen geplaatst. Er zijn ook mogelijkheden voor 1 op1-zwemlessen. Voor beide geldt een aangepast tarief (kijk bij tarieven). Centraal staat de rust in de zwemzaal en de aandacht voor het kind.

 

 

Lesdagen

 

De lessen voor speciaal zwemonderwijs vinden plaats op de vroege zaterdagochtend tussen 08.00-09.30 uur (onder voorbehoud).