Doelgroepzwemmen

Aquajogging

 

Wil jij je zich fitter voelen? Lekker in je vel zitten? Dan is AquaJogging echt iets voor jou! Met Aquajogging train je al je spieren in het water. De lessen worden gegeven in diep water waardoor je beweegt zonder enige impact op het lichaam. Je loopt zonder de grond te raken en profiteert van de tegendruk die het water geeft. Op een intensieve wijze doe je oefeningen voor armen, benen en buik. Iets voor jou? AquaJogging is voor iedereen toegankelijk: jong, oud, getraind of ongetraind? Iedereen kan meedoen!

 

 

Aquaconditie

 

AquaConditie richt zich op het verbeteren van het algehele uithoudingsvermogen, ofwel het verbeteren van je conditieniveau, door middel van conditionele zwemvormen. Tijdens deze training worden verschillende zwemslagen en losse oefeningen met elkaar afgewisseld om zo een optimaal rendement uit deze conditioneel intensieve training te behalen. Tijdens de les wordt ook gekeken naar de techniek en uitvoering van de verschillende zwemslagen.

 

 

Aquavaria

 

Dit programma is onder andere gebaseerd op de algemene dagelijkse verrichtingen uit het dagelijks leven (ADL’s). Denk hierbij aan reiken, draaien, zitten en staan. Met oefeningen in water, op passende muziek, versterken we je spieren en gewrichten, zodat alledaagse bewegingen makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Hierbij houdt het programma rekening met onder andere de kracht, lenigheid en snelheid van iedere deelnemer. Kortom je blijft actief, fit en vitaal!

 

 

Ouderen Zwemgym

 

Lekker bewegen in het water. Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting minimaal. Uw spieren, botten en gewrichten blijven lekker soepel. Het is beslist niet nodig om te kunnen ‘zwemmen’ om deel te nemen aan deze gymnastiek in het water. Op verzoek is er ook hulp aanwezig in het water of bij het aan- en uitkleden. Na afloop heeft u zelfs de mogelijkheid om van een heerlijke maaltijd te genieten bij Haersmahiem Buitenpost.

 

 

Ouder & Kinder Zwemmen

 

Een heerlijk moment om samen te genieten en alle aandacht te richten op je kindje tijdens het ouder-en-kind-zwemmen. Bovendien is het ook heel goed om je kind zich veilig en vertrouwd te laten voelen in het water waardoor het gemakkelijker leert zwemmen op latere leeftijd. Kleine kinderen bezitten natuurlijke reflexen die ervoor zorgen dat ze geen water inslikken bij het onder water gaan. Tijdens baby- en peuterzwemmen leert een kind samen met de ouder op plezierige wijze de mogelijkheden van het water kennen. Baby- en peuterzwemmen is dan ook vooral bedoeld om kinderen snel vertrouwd te laten raken met het water. En heel belangrijk: baby- en peuterzwemmen versterkt de band tussen ouder en kind door het continue huidcontact tijdens de les. Het ouder-en-kind-zwemmen is ook erg leuk voor grootouders en hun kleinkind! Kom gerust eens meedoen, opgeven vooraf is niet nodig! 

 

 

Fiftyfit Zwemmen

 

Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel. Het sporten in water heeft veel voordelen. Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting minimaal. Je spieren, botten en gewrichten blijven lekker soepel. De trainingen vinden plaats in groepsverband. Je kunt ontspannen werken aan je lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht voor een gezonde toekomst.

 

 

 

 

Babyzwemmen

Babyzwemmen, dinsdag van 10.45-11.15 uur.

 

Onder deskundige leiding kun je geheel vrijblijvend mee doen in onze babyzwemlessen. Je wordt niet alleen gerustgesteld door de begeleiding, ook leer je wat je kan doen met je baby in het zwembad. Op deze manier maakt je kleine op speelse wijze kennis met het water. Door in groepsverband mee te doen, leer je ook snel andere ouders en baby’s kennen. Wel zo gezellig!

 

 

Wat neem je mee?

 

Als je gaat zwemmen met je baby, neem je een zwemluier voor hem mee en een zwembroekje of badpakje. Trek alles pas bij het zwembad aan. Verder neem je een flesje melk, een gewone luier en babydoekjes mee, voor na het zwemmen. Daarnaast neem je een handdoek of grote hydrofiele luier mee voor je kleintje om hem af te drogen, eventueel een badjasje, en droge, warme kleding. Het is belangrijk dat je je baby goed inpakt na het zwemmen. Vergeet natuurlijk ook je eigen zwemspullen en handdoek niet! Denk daarbij ook aan een paar slippers, in het zwembad kan het namelijk behoorlijk glad worden.

 

 

Stapje voor stapje

 

Laat je baby stap voor stap aan het water wennen. Een goede manier om dat te doen, is om thuis lekker te badderen. Doe het in het zwembad ook rustig aan. Als je meedoet met een babyzwemprogramma, zal je stap voor stap worden begeleid. Merk je dat je kindje het spannend vindt, doe dan een stapje terug. Forceer niets, zwemmen moet leuk blijven! Het is goed mogelijk dat alle geluiden en prikkels vermoeiend zijn voor je kindje, vooral de eerste keer dat jullie gaan zwemmen. Stop dan ook als je merkt dat je baby het zat begint te worden.

 

 

Na het zwemmen

 

Na het zwemmen ga je lekker samen douchen. Let goed op of je kindje het niet te koud of te warm heeft gekregen. Het is fijn om je baby na het zwemmen een flesje warme melk of borstvoeding te geven. Vóór het zwemmen voeden is minder handig, vanwege spuuggevaar. Ook is het verstandig om je baby na het afdrogen in te smeren met olie om zo een droge huid te voorkomen. Waarschijnlijk heeft je baby een volle luier zodra je het water uitkomt, omdat hij tijdens het zwemmen wat water heeft binnengekregen. Dit is heel normaal. Na het douchen, verschonen en insmeren zal hij waarschijnlijk heerlijk in slaap vallen! Plan na het zwemmen liever geen (drukke) activiteiten meer, je baby zal erg moe zijn.

 

 

Voordelen babyzwemmen

 

Zwemmen is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor de ontwikkeling van je kleine. Wat zijn precies de voordelen?

 

  • Het heeft een positieve invloed op de hart- en bloedvaten van je baby.
  • Het verkleint de kans op infecties.
  • Het bevordert zijn motorische ontwikkeling, coördinatie en waarneming. Zwemmende baby’s zouden een beter evenwicht ontwikkelen en beter kunnen grijpen dan baby’s die niet zwemmen.
  • Je kleintje leert dat hij op eigen kracht kan voortbewegen.
  • Samen zwemmen bevordert de band tussen ouder en kind.
  • Je bent allebei in beweging.
  • Het werkt ontspannend, zowel voor je baby als voor jou.

 

 

Wanneer niet zwemmen?

Als je kindje ziek is, blijf dan thuis. Let vooral op als je baby oorontsteking heeft: hij mag dan niet met zijn oren in het water.
In sommige gevallen is het verstandig om met een arts of het consultatiebureau te overleggen of je wel of nog niet kan gaan zwemmen met je baby:

  • Als je kindje te vroeg geboren is
  • Als hij niet goed groeit
  • Als hij last heeft van zijn luchtwegen